O članovima

Zdravo, ja sam Dragana Đurđanović osnivač projekta Mindfulness Srbija. Želim sa vama da podelim svoja znanja o Mindfulness-u, o tome šta je Mindfulness, šta znači živeti svesno i kako živeti budno svoj život.

S obzirom na životno i profesionalno iskustvo, stres je igrao i igra veliku ulogu u mom životu. Verujem i znam da je i u vašim životima ozbiljan igrač.

Moj posao jeste stres. Tačnije, moj posao je u smanjivanju i redukciji stresnih stanja u svakodnevnom životu. Zbog toga stalno usvajam nova znanja o stresu, kao i o načinima kako da svesno odgovorimo na brojne izazove koje nam on donosi. Da bismo ga brže ukrotili i uspešno pripitomili.

Ja sam Mindfulness-Based Stress Reduction Sertifikovani Instruktor (MBSR Sertified Teacher), i imam ogromnu čast da predstavljam Srbiju u pridruženom članstvu u Evropskoj Asocijaciji za Mindfulness (EAMBA).

Završila sam edukaciju na IMA Institutu, Berlin Nemačka (Institute for Mindfulness-Based Approaches, Bedburg, Germany). Takođe, sertifikovani sam ACC kouč (Associate Certified Coach) pri Međunarodnoj koučing federaciji (ACC ICF), Certified CoachHub Coach, Mental Health Coach, Points of You sertifikovani trener, IANLP NLP Master i motivator. Između ostalog sam i gostujući predavač na Metropolitan Univerzitetu u Beogradu.

Zbog izuzetne potrebe da promovišem toleranciju, ljudska prava, kao i pravo svakog pojedinca na dostojanstven i kvalitetan život, radim kao kouč i trener za razvoj ljudskih potencijala. Specijalizirala sam se za rad sa različitim društvenim zajednicama, društveno osetljivim i ranjivim grupama, kompanijama i pojedincima.

Misija koja me pokreće jeste izgradnja modela visoke otpornosti za sve pripadnike našeg društva; oblikovanje efektivnog i efikasnog načina razmišljanja i dubokog saosećanja, koje pomera granice mogućeg, za svakog od nas – od žrtve do pobednika.

Omiljeni citat:

“Moja misija u životu nije samo da preživim, već da uspešno proživim – i da to činim sa dovoljno strasti i saosećanjem, finim humorom i izvesnim stilom!” (Maya Angelou).