Zdravo, ja sam Dragana Đurđanović. Želim sa vama da podelim svoja znanja o Mindfulness-u, o tome šta je Mindfulness, šta znači živeti svesno i kako živeti budno svoj život. 

S obzirom na životno i profesionalno iskustvo, stres je igrao i igra veliku ulogu u mom životu. Verujem i znam da je i u vašim životima ozbiljan igrač. 

Moj posao jeste stres. Tačnije, moj posao je u smanjivanju i redukciji stresnih stanja u svakodnevnom životu. Zbog toga stalno usvajam nova znanja o stresu, kao i o načinima kako da svesno odgovorimo na brojne izazove koje nam stres donosi. Da bismo ga brže ukrotili i uspešno pripitomili. 

Ja sam MBSR Učitelj (MBSR Sertified Teacher in Training), i završavam MBSR studije u Berlinu, na IMA Institutu (Institute for Mindfulness-Based Approaches, Bedburg, Germany). Redovni sam predavač na Mokrogorskoj školi menadžmenta, sertifikovani ACC kouč (Associate Certified Coach) pri Međunarodnoj koučing federaciji (ACC ICF), Points of You sertifikovani trener, IANLP NLP Master i motivator.

Zbog izuzetne potrebe da promovišem toleranciju, ljudska prava, kao i pravo svakog pojedinca na dostojanstven i kvalitetan život, poslednjih godina radim kao kouč i trener za razvoj ljudskih potencijala. Specijalizirala sam se za rad sa različitim društvenim zajednicama i društveno osetljivim i ranjivim grupama, kompanijama i pojedincima. 

Misija koja me pokreće jeste izgradnja modela visoke otpornosti za sve pripadnike našeg društva; stvaranje i oblikovanje efektivnog i efikasnog načina razmišljanja, kao i dubokog saosećanja, koje širi i pomera granice mogućeg svakog od nas – od pozicije žrtve ka poziciji pobednika.

Omiljeni citat:
“Moja misija u životu nije samo da preživim, već da uspešno proživim – i da to činim sa dovoljno strasti i saosećanjem, finim humorom i izvesnim stilom!” (Maya Angelou).