O autorki

Zdravo, ja sam Dragana Đurđanović osnivač projekta Mindfulness Srbija. Želim sa vama da podelim svoja znanja o Mindfulness-u, o tome šta je Mindfulness, šta znači živeti svesno i kako živeti budno svoj život.

S obzirom na životno i profesionalno iskustvo, stres je igrao i igra veliku ulogu u mom životu. Verujem i znam da je i u vašim životima ozbiljan igrač.

Moj posao jeste stres. Tačnije, moj posao je u smanjivanju i redukciji stresnih stanja u svakodnevnom životu. Zbog toga stalno usvajam nova znanja o stresu, kao i o načinima kako da svesno odgovorimo na brojne izazove koje nam on donosi. Da bismo ga brže ukrotili i uspešno pripitomili.

Ja sam Mindfulness-Based Stress Reduction Sertifikovani Instruktor (MBSR Sertified Teacher), i imam ogromnu čast da predstavljam Srbiju u pridruženom članstvu u Evropskoj Asocijaciji za Mindfulness (EAMBA).

Završila sam edukaciju na IMA Institutu, Berlin Nemačka (Institute for Mindfulness-Based Approaches, Bedburg, Germany). Takođe, sertifikovani sam ACC kouč (Associate Certified Coach) pri Međunarodnoj koučing federaciji (ACC ICF), Certified CoachHub Coach, Points of You sertifikovani trener, IANLP NLP Master i motivator. Između ostalog sam i gostujući predavač na Metropolitan Univerzitetu u Beogradu.

Zbog izuzetne potrebe da promovišem toleranciju, ljudska prava, kao i pravo svakog pojedinca na dostojanstven i kvalitetan život, radim kao kouč i trener za razvoj ljudskih potencijala. Specijalizirala sam se za rad sa različitim društvenim zajednicama, društveno osetljivim i ranjivim grupama, kompanijama i pojedincima.

Misija koja me pokreće jeste izgradnja modela visoke otpornosti za sve pripadnike našeg društva; oblikovanje efektivnog i efikasnog načina razmišljanja i dubokog saosećanja, koje pomera granice mogućeg, za svakog od nas – od žrtve do pobednika.

Omiljeni citat:

“Moja misija u životu nije samo da preživim, već da uspešno proživim – i da to činim sa dovoljno strasti i saosećanjem, finim humorom i izvesnim stilom!” (Maya Angelou).