Nova godina i Božić su, pored ponedeljka, najpopularniji dani za davanje obećanja sebi; da ćemo se (zaista) promeniti; uraditi (napokon) nešto za sebe i druge; da ćemo (definitivno) okrenuti novi list.
Da ćemo biti više pažljivi i nežni, a manje ljuti i nikada ogorčeni…pa ipak, neosetno, vraćamo se starim navikama, zaboravljajući na sopstvena ‘čvrsto data’ obećanja.
Zato vas pozivam da upravo sada, svesno i sa namerom istražite sebe; da se svakog dana, svakog sata, ‘ugnezdite’ u svom predahu; na samo 3 minuta. Vrlo jednostavno – zastanite i duboko udahnite; napravite pauzu na trenutak; zatvorite oči i utihnite…i samo posmatrajte pažljivo i sa zanimanjem svoje misli; kako nastaju, dolaze i prolaze…bez opterećivanja njihovim sadržajem…bez samoosuđivanja; budite samoistraživač; otkrićete kako su naše misli samo proizvod našeg večito mislećeg uma…što ih duže budemo osmatrali, imaćemo više izbora o tome šta želimo sa njima da činimo. Koje ćemo odbaciti, koje zadržati. Dobijajući uvide o tome koje su korisne, koje suvišne. Tako razvijamo moć da upravljamo svojim misaonim tokom – tako postajemo slobodni!

Nova 2020. godina je počela. Probudimo se. Budimo sa svojim dahom. Dišimo pažljivo. Kao što kaže jedan kineski natpis:
“Svakoga dana obnavljaj sebe u potpunosti; učini to ponovo, i ponovo…i uvek ponovo…”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *