U okviru projekta Univerziteta Metropolitan – „MET Talks“ biće održano online predavanje na temu: „Mindfulness – pomodnost ili neophodnost (za otpornost) u VUCA svetu“ koje će održati Dragana Đurđanović, Mindfulness-Based Stress Reduction sertifikovani instruktor i učitelj mindfulness meditacije. Predavanje je deo programa predmeta „Liderstvo i donošenje odluka“, koje vodi prof. dr Tatjana Mamula Nikolić.

 

Teme predavanja:

  • Šta je Mindfulness
  • Šta je zajedničko kompanijama Google, Apple, Nike…
  • Percepcija, neuroplastičnost i autopiloti
  • Pažljiv lider je uspešan lider
  • VUCA okruženje kao prilika
  • Unutarnji i spoljni ekosistemi

 

Dragana Đurđanović je svoju mindfulness edukaciju završila na IMA Institutu u Berlinu (Institute for Mindfulness-Based Approaches), najstarijem institutu za školovanje mindfulness učitelja i trenera u Evropi.

 

Ona je i osnivač projekta Mindfulness Srbija i predstavlja Srbiju u Evropskoj Asocijaciji za Mindfulness pristupe – EAMBA (European Association of Mindfulness-Based Approaches), međunarodnoj mreži mindfulness organizacija.

 

Takođe, Dragana je i ICF/ACC Business & Leadership Coach i coach za razvoj ljudskih potencijala. Pripada brzorastućoj CoachHub digitalnoj mreži koja promoviše kako demokratizaciju coaching-a, tako i holistčki pristup u profesionalnom razvoju zaposlenih na svim nivoima u kompanijama. CoachHub platforma okuplja najveće korporacije i coach-eve iz celog sveta.

 

Dragana danas održava individualne i grupne treninge za redukciju stresa, treninge uma i pažnje; drži predavanja o korisnosti primene mindfulness-a u različitim okruženjima. Polaznici ovih programa dolaze iz sveta biznisa, medicine i obrazovanja. Njena vizija jeste zdravo, humano i moderno srpsko društvo 21. veka, koje čine svesni, slovesni, savesni i slobodni pojedinci i lideri.

 

Pozivamo vas da budete deo MET online predavanja na kome ćete saznati kako, kroz svesno usmeravanje pažne na sadašnji trenutak, možete edukovati svoj um, poboljšati fokus i koncentraciju, povećati učinak. I pre svega, dobiti jasniju sliku sveta i svoje uloge u njemu.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *